Voedingstrackers

voedingstrackersOm zicht te krijgen op wat je eet, hoeveel en in welke verhouding, is het gebruik van een voedingstracker app ideaal. Er bestaan veel soorten. Dus kies er eentje die je prettig in het gebruik vindt. Hieronder volgen een aantal suggesties. Onder iedere website volgt een korte uitleg van de desbetreffende app.

My fitness pal – app

www.myfitnesspal.nl

Op een gezonde manier afvallen. Wij geloven - en medisch onderzoek wijst dit uit - dat het bijhouden van de voedingsmiddelen die je eet veruit de beste manier is om af te vallen en op gewicht te blijven. Veelbelovende toestellen en modieuze diëten werken niet, dus hebben wij een gratis website en mobiele apps ontwikkeld, die het je makkelijk maken calorieën te tellen en bij te houden wat je eet.

Eetmeter (Voedingscentrum)

www.voedingscentrum.nl/eetmeter/

De Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kun je per dag bekijken hoeveel je eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Ook kun je kiezen voor een uitdaging. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.

My Fatsecret

www.fatsecret.nl

Ontdek voedingsmiddelen, gezonde recepten en dieetinformatie en nog veel meer in de wereld van gezond eten bij FatSecret Nederland.

Lifesum

Beschikbaar in de Apple en Android store (gratis), niet beschikbaar voor PC

Lifesum is een 'Myfitnesspal light'. Inhoudelijk heeft het niets meer te bieden. Het leuke van deze voedingsapp is alleen dat alles visueler is. Het is een plaatje voor het oog. Omdat veel minder mensen deze app gebruiken - vergeleken met bijvoorbeeld Myfitnesspal - is de voedingsdatabank minder uitgebreid. Maar als gezondheidsfreak zul je alle standaard ingrediënten die je gebruikt kunnen vinden. Het zijn vooral de kant-en-klare maaltijden die je niet altijd even makkelijk kunt vinden.