Yoga – voor verbinding met jezelf en een getraind lijf ook nog!
Geplaatst op: 12-03-2018
Aantal keer bekeken: 625

Yoga – voor verbinding met jezelf en een getraind lijf ook nog!Vanmorgen om 6 uur krabde ik mijn ramen waarna ik wegreed naar mijn yogapractice. Pfff -6 graden… serieus koud! Ik rol mijn matje uit en start mijn Ashtanga practice. Pfoeh, mijn spieren doen zeer. Gisteren de hele dag geverfd, dus mijn armen zijn nog moe! Tijdens de eerste zonnegroet voel ik me stijf en kreunen mijn spieren. Al snel krijg ik het warm en begint mijn lijf soepeler te voelen. Tijdens een vooroverbuiging krijg ik een adjustment van de yogainstructeur. Zacht en toch stevig duwt hij me dieper in de houding. Het lukt me mezelf eraan over te geven en ik voel hoe opgebouwde spanning in mijn rug en benen als het ware wegvloeit. Ohhh super zeg! Ik geniet van het ritme van mijn ademhaling waarop ik de serie houdingen uitvoer en steeds meer ruimte voel ontstaan in mijn lichaam. Na een uur lig ik op mijn matje in de afsluitende houding Shavasana en voel ik me ontspannen als het ware een stukje in de aarde zakken.

Energiek en blij van hart start ik aan mijn dag. Wie had dat kunnen denken? Na een zoektocht van jaren waarin ik fanatiek diverse sporten beoefende, liep ik voortdurend blessures op en waren fysiotherapeuten mijn beste vriend. Na evenzoveel cursussen voor rust in die gedachtenbrij in mijn hoofd, heb ik nu dan eindelijk een alles-in-één gevonden! Met een uurtje yoga practice iedere ochtend, kom ik in het hier en nu, begin ik de dag met een lach en ik krijg er nog een strak en gespierd lijf van ook!

Namasté

Wil jij je leefstijl gezonder maken? Lees meer info over een gezonde leefstijl.
Geïnteresseerd in Lifestyletraining? Lees meer info over de diverse programma's.

Reacties

Reageer

(Je e-mailadres hebben we wel nodig, maar wordt niet gepubliceerd.)
Je naam:
E-mailadres:
Website:
Je reactie:


7 plus 5
Voer het resultaat in a.u.b.

Meer artikelen in deze categorie

01
aug
2018

Slaap je slecht met zomerhitte? De siësta als powernap!

Slaap je slecht met zomerhitte? De siësta als powernap!

 

Gebruik de siësta als powernap om je verloren uren van een te warme nacht in te halen...

 

15
juli
2018

Tips voor bewegen op vakantie

Tips voor bewegen tijdens je vakantie

 

Voorkom spierpijn of juist een teruggelopen conditie met deze tips.

 

17
juni
2018

10 minuten stevig wandelen effectiever dan 10.000 stappen!

10 minuten stevig wandelen effectiever dan 10.000 stappen!

 

Bespaar tijd en het is nog beter voor je gezondheid ook!

15
mei
2018

Slecht slapen maakt je dik. Slaap je slank!

Slecht slapen maakt je dik. Slaap je slank!

 

Weet je van jezelf dat je minder dan vijf uur per nacht slaapt? Heb je voortdurend ‘honger’ en vooral trek in zoete en vette etenswaren? Geef dan aandacht aan je nachtrust en los je slaapproblemen op! Dan verdwijnen die extra kilo's vanzelf mee. 

 

13
febr
2018

Afvallen als een 'vent'

Afvallen als een 'vent'

 

Ja, dames, mannen vallen inderdaad sneller af dan wij. Daarom deze keer tips af te vallen als een vent, zodat je strakjes je vrouwenpower uitstraalt in dat leuke zomerjurkje!

28
aug
2017

Zomerkilo s eraf? Ga touwtje springen!

Zomerkilo's eraf? Ga touwtje springen!

 

De meeste mensen hebben sinds hun kindertijd geen springtouw meer in handen gehad. Jammer eigenlijk, want het helpt je snel veel calorieën verbranden...

15
juli
2017

Sporten hoort bij een gezonde leefstijl - 5 redenen om nu te beginnen

Sporten hoort bij een gezonde leefstijl

 

Met regelmatig bewegen breng je allerlei positieve veranderingen in je leven! In deze sportspecial daarom 5 redenen om te sporten.

21
juni
2017

Pimp je dagelijkse bezigheden tot 24/7 fitness

pimp je dagelijkse bezigheden tot 24/7 fitness

 

Kijk eens slim naar je dagelijkse bezigheden. Stiekem zitten daar allerlei fitness-mogelijkheden in verstopt!

15
jan
2017

Goedemorgen week!


Van een 'moetje' naar een 'leukje' ...

07
jan
2015

Waarvoor kom jij je stoel uit in 2015?

“De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken”


Motiverend denken: wat mij betreft de basis voor alles wat je wilt realiseren in je leven! Lees hier deel 1 over motivatie.