Goedemorgen week!
Geplaatst op: 15-01-2017
Aantal keer bekeken: 1205

Vanmorgen was het weer zover. Maandagochtend en mijn zoon bij mij. Dat betekent een stuk meefietsen naar school tot waar ik afsla naar mijn eigen werkplek. Fietsen… niet mijn ding. Een moetje dus. Eentje waar ik best tegenop kan zien. Zeker als het nog donker is ’s morgens, de temperatuur rond het vriespunt schommelt en de wind langs mijn wangen snijdt en mijn vingers en tenen al snel gevoelloos maakt… 

Hoewel we op tijd opstaan ‘s morgens en onze dagelijkse routine best goed timen blijft het toch altijd haasten om daadwerkelijk op tijd op onze fietsen te stappen. Met frisse tegenzin pak ik mijn fiets en rij mijn zoon achterna de poort uit de weg op. Duizend gedachten tuimelen door mijn hoofd over alles wat deze week echt MOET gebeuren. Bah, tegenwind! We trappen de straat uit en slaan af onder de spoortunnel door. Mijn zoon begint te vrolijk babbelen. We zijn naar een leuke film geweest gisteren.  Gevoed door de vrolijke herinneringen begint het van binnen te bruisen en trappen we om het hardst de helling weer op. Even later rijden we langs het spoor en zingen we een liedje uit de film. Lekker ongeneerd vals. We krijgen het inmiddels warm en energiek fietsen we door. Hè hè best fijn eigenlijk. Bij het stoplicht waar we opsplitsen zwaai ik hem na. Mijn zonnetje! Dan stap ik ook weer op en fiets verder. Ineens zie ik om me heen dat de dag begint, het is licht geworden. Wandelaars met honden, joggers, eenden kwakend in de sloot en schapen rustig kauwend in de wei… Ik haal diep adem en voel hoe mijn longen zich vullen met de frisse ochtendlucht. Ja, de week is begonnen en niet met alleen maar MOETJES. Het samen fietsen met mijn zoon maakte de verplichte beweging tot quality time met een brede glimlach. Het ‘moetje’ is een ‘leukje’ geworden en brengt me in een positieve spiraal.  Door de beweging voel ik me nu energieker en blij. Dat motiveert me meer te bewegen en gezonder te leven!

Reacties

Reageer

(Je e-mailadres hebben we wel nodig, maar wordt niet gepubliceerd.)
Je naam:
E-mailadres:
Website:
Je reactie:


9 plus 4
Voer het resultaat in a.u.b.

Meer artikelen in deze categorie

01
aug
2018

Slaap je slecht met zomerhitte? De siësta als powernap!

Slaap je slecht met zomerhitte? De siësta als powernap!

 

Gebruik de siësta als powernap om je verloren uren van een te warme nacht in te halen...

 

15
juli
2018

Tips voor bewegen op vakantie

Tips voor bewegen tijdens je vakantie

 

Voorkom spierpijn of juist een teruggelopen conditie met deze tips.

 

17
juni
2018

10 minuten stevig wandelen effectiever dan 10.000 stappen!

10 minuten stevig wandelen effectiever dan 10.000 stappen!

 

Bespaar tijd en het is nog beter voor je gezondheid ook!

15
mei
2018

Slecht slapen maakt je dik. Slaap je slank!

Slecht slapen maakt je dik. Slaap je slank!

 

Weet je van jezelf dat je minder dan vijf uur per nacht slaapt? Heb je voortdurend ‘honger’ en vooral trek in zoete en vette etenswaren? Geef dan aandacht aan je nachtrust en los je slaapproblemen op! Dan verdwijnen die extra kilo's vanzelf mee. 

 

12
maart
2018

Yoga – voor verbinding met jezelf en een getraind lijf ook nog!

Yoga – voor verbinding met jezelf en een getraind lijf ook nog!

 

Met een uurtje yoga practice iedere ochtend, kom ik in het hier en nu, begin ik de dag met een lach en ik krijg er nog een strak en gespierd lijf van ook!

 

13
febr
2018

Afvallen als een 'vent'

Afvallen als een 'vent'

 

Ja, dames, mannen vallen inderdaad sneller af dan wij. Daarom deze keer tips af te vallen als een vent, zodat je strakjes je vrouwenpower uitstraalt in dat leuke zomerjurkje!

28
aug
2017

Zomerkilo s eraf? Ga touwtje springen!

Zomerkilo's eraf? Ga touwtje springen!

 

De meeste mensen hebben sinds hun kindertijd geen springtouw meer in handen gehad. Jammer eigenlijk, want het helpt je snel veel calorieën verbranden...

15
juli
2017

Sporten hoort bij een gezonde leefstijl - 5 redenen om nu te beginnen

Sporten hoort bij een gezonde leefstijl

 

Met regelmatig bewegen breng je allerlei positieve veranderingen in je leven! In deze sportspecial daarom 5 redenen om te sporten.

21
juni
2017

Pimp je dagelijkse bezigheden tot 24/7 fitness

pimp je dagelijkse bezigheden tot 24/7 fitness

 

Kijk eens slim naar je dagelijkse bezigheden. Stiekem zitten daar allerlei fitness-mogelijkheden in verstopt!

07
jan
2015

Waarvoor kom jij je stoel uit in 2015?

“De herinnering die je later wilt hebben, moet je nu maken”


Motiverend denken: wat mij betreft de basis voor alles wat je wilt realiseren in je leven! Lees hier deel 1 over motivatie.